torsdag 26 september 2013

Helgens äventyr

Såhär när det närmar sig helg tänker jag att det är dags att skriva om förra helgens äventyr!
Direkt efter jobbet i fredags blev jag upplockad och tillsammans åkte vi (jag och tre andra svenska tjejer: Frida, Lisa och Roila) till Hamilton, som ligger kanske två timmar bort. Där stannade vi för att äta middag och handla matsäck till hela helgen, innan vi fortsatte ut till mitt ute i ingenstans där vi skulle testa på "couchsurfing", vilket innebär att man bor hos en person man har fått kontakt med på internet i utbyte mot lite trevligt sällskap bara. Lite skrämda var vi där vi körde kilometer efter kilometer ute på landet i mörkret, utan att egentligen veta vilka vi åkte till eller vad vi gett oss in på. Killarna som vi bodde hos (bönder på 23 och 24 år) visade sig dock vara hur trevliga som helst så det blev riktigt lyckat! På fredagskvällen tog de med oss till den lokala puben för en utekväll och på lördagen sköt vi lerduveskytte (som ändrades till "försöka träffa dammen istället-skytte" för att det var för svårt att träffa lerduvorna), spelade kort, lagade och åt mat och tittade på film tillsammans.
Lördag förmiddag åkte vi tjejer iväg för att paddla kajak. Eftersom vädret var lite instabilt blev det inte riktigt den tur som var planerad, men vi tog de bästa bitarna av den så det var riktigt roligt ändå. Vi paddlade in där floden/ån var smalare och omgiven var vad som kändes som en kombination mellan svensk skog och regnskog för att komma till två olika vattenfall. Bilder från det har jag inte just nu men förhoppningsvis tog Roilas vattentäta kamera någon bild som jag kan lägga upp senare!
Planen var att på söndag förmiddag göra "Black water rafting" men det regnade jättemycket (och regnar det mycket i Nya Zeeland så regnar det verkligen mycket!) natten mellan lördag och söndag så det blev inställt eftersom vattnet blev för högt i grottan det skulle ägt rum i. Istället åkte vi då till Hobbiton, och även om det inte var det vi planerat från början var det roligt att se och vi gjorde det absolut bästa av situationen! I slutändan blev det alltså en riktigt bra helg även om allt inte gick som planerat!




Här är några av bilderna som togs under helgen!

Att åka runt i de här landskapen är inte helt fel! 

Jag var faktiskt duktig på att träffa vattnet man ser på bilden, kanske något att satsa på?










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar